Tisdagstrion: Julböcker

Veckans tema på Ugglan&Boken är julböcker och jag bidrar med dessa tre:

1. Sagan om mössens julafton (1956) skrevs av Alf Prøysen; ”…hejsan hoppsan fallerallera på julen ska varenda unge vara glad.” Denna upplaga från 2008 har fina bilder illustrerade av Catarina Kruusval, rim – och julstämning i musformat. Var mina barns favoritjulbok

2. Hemma hos jultomten (1982) av Mauri Kunnas var min favoritjulbok. Detaljerade och humoristiska bilder; lite som i böckerna om Pettsson och Findus av Sven Nordqvist.

3. Granen (1844) av H.C Andersen var min barndoms bladvändare som sedan blev flitigt läst av mina barn. Så sorgligt slut när granen plundras och slängs ut. (Denna Granen-version är från Barnens bokklubbs bokpaket 1981)

24 reaktioner till “Tisdagstrion: Julböcker

  1. Jag undrar om jag möjligen läste (och sjöng) Sagan om mössens julafton för mina barn när de var små. Osäker. Om inte annat så minns jag sången ”Hejsan hoppsan…” från Pippi Långstrump.

    Gilla

  2. Åh, Mössens julafton gillar jag. Har sjungit den med barnen och vi har en annan utgåva hemma. Granen har jag också läst. Den mittersta kände jag inte till.

    Gilla

  3. Mysiga julböcker. Granen har jag läst. H.C. Andersen har ju för övrigt skrivit min absoluta julfavorit (som jag såklart borde haft med i min trio!) Den lilla flickan med svavelstickorna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: