Tisdagstrion: Isigt, kallt eller vitt

1. Kärlekens Antarktis (2019) av Sara Stridsberg handlar om en känslomässig frusenhet; dels hos en mördare och dels hos hans offer; en prostituerad heroinist. Offret berättar från dödsriket om mördaren, mordet och sitt sorgliga liv.

2. Fröken Smillas känsla för snö (1992) av Peter Hoeg är en kriminalroman där en 6-årig pojke hittas död efter att ha fallit från taket på ett miljonprogramshus i Köpenhamn. Polisen hafsar igenom utredningen eftersom julledighet hägrar. Grönländskan Smilla, som bodde granne med den döde pojken, misstänker brott och startar en egen utredning för att få fast en mördare.

3. Den vita staden (2015) av Karolina Ramqvist handlar om Karin som är tillsammans med en grovt kriminell man, men när denne dör blir hon ensam med deras dotter Dream, 6 månader. Karin är pank och måste skapa en ny tillvaro för sig och dottern i ett kallt samhälle – den vita staden – som stängt dörren för sådana som hon.

Se fler boktips på Ugglan&boken!

23 reaktioner till “Tisdagstrion: Isigt, kallt eller vitt

  1. Kärlekens Antarktis är fantastiskt bra och Smillaboken är också bra med mycket snö och is. Den vita staden har jag inte läst, bara den som kom först om kvinnsn som var gift med en kriminell. Måste kolla om jag har vita staden i läslistan. Tack för påminnelsen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: