Tisdagstrion: Djur på omslaget

Ugglan&bokens tisdagstrio innebär denna vecka djur på omslaget och jag bidrar med fåglar, en räv och en mus:

1. Barndomsbrunnen (2021) av Göran Greider har på omslaget en ladusvala illustrerad av författaren som barn. Ladusvalan är författarens patronum; den störtdyker och räddar sig från marken i sista stund. Greider skriver om cancerbehandling i coronans tid varvat med varma minnen från barndomen; kraft från barndomsbrunnen.

2. Flickornas tystnad (2020) av Pat Barker är Iliaden och Odysséen ur ett kvinnoperspektiv, men det blir ändå den manliga blicken som tar över. Ingenting för mig men många älskar denna bok. Med lite vilja kan man se fåglar högst upp på bokomslaget.

3. Jag föreslår att vi vaknar (2019) är Beate Grimsruds sista roman. Den handlar om livet efter cancerbeskedet. Räven och musen symboliserar barnboken hon lovat sin mamma att skriva. Hon spränger in den i sitt pågående romanbygge och infriar på så sätt sitt löfte.

19 reaktioner till “Tisdagstrion: Djur på omslaget

    1. Greiders var väldigt gripande och hoppfull. Grimsruds var mörkare men tänkvärd. Hade lite svårt för den insprängda barnboken, men man kan ju skumma och det blir ju fint när man tänker på att hon ville hålla sitt löfte om att skriva en barnbok.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: