Tisdagstrion: Brev & dagböcker

1. Törst (2022) är mediepersonligheten Kristoffer Triumfs dagboksanteckningar om sina försök att komma till rätta med sitt alkoholmissbruk. Triumf skriver om sin situation med både humor och allvar, blickar tillbaka till barndomen och den vilda ungdomen. Engagerande läsning!

2. Dagboksromanen Kvarteret Oron (1919) av Elin Wägner handlar om friherrinnan som tvingas sälja sitt slott och flytta in i ett kvinnokollektiv när hennes make supit upp alla deras pengar och dött. Han efterlämnar sig en spritsamling värd hundratusen kronor. Det är frestande för friherrinnan att sälja den; dess värde är hundratusen kronor på svarta marknaden. Med dessa pengar skulle hon kunna försörja sig och sitt gravt funktionshindrade barn – och hon har en del spekulanter. Spännande läsning!

3. Den allvarsamma leken (1912) av Hjalmar Söderberg handlar om Arvid och Lydia som blir djupt förälskade i varandra, men skiljs åt eftersom han än så länge bara är student och hon en rikemansdotter. Flera år senare möts de igen, men då har båda gift sig och bildat familj på varsitt håll. Passionen mellan dem finns fortfarande kvar och de inleder ett förhållande. Det är inte en renodlad brevroman, men den innehåller brev mellan Arvid och Lydia samt brev mellan andra karaktärer. Brev spelar stor roll i dramat. Gripande läsning!

Bidra med boktips du med på Ugglan & bokens tisdagstrio och läs där många fler bloggares boktips.

18 reaktioner till “Tisdagstrion: Brev & dagböcker

  1. Jag läste Den allvarsamma leken till en kurs i litteraturvetenskap jag läste för ett par år sedan. Kul att märka att jag blir lite mer beläst tack vare kurserna!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: