Tisdagstrion: Änglar & demoner

Här är bra böcker med änglar och demoner av Selma Lagerlöf!

1. Herr Arnes penningar (1904) handlar om 14-åriga Elsalill som överlever en massaker på prästgården, där hela hennes familj utplånas. Elsalills fostersyster kontaktar henne från de döda och vill att Elsalill hämnas. Gärningsmännen finns kvar i byn, väntar på att havsisen ska smälta så att de kan segla iväg med den mördade prästen Herr Arnes penningar. Spännande Hamlet-historia!

2. Körkarlen (1912) handlar om David Holm, som super och smittar sin omgivning med lungsot med flit. När han dör i lungsot blir han lärling hos körkarlen/liemannen och hämtar tillsammans med denne upp människor som dött i lungsoten och av andra orsaker. Filmatiseringen av boken (1921) var Charlie Chaplins favoritfilm.

3. Gösta Berlings saga (1891) handlar om människoöden i Värmland i början på 1800-talet. I centrum står den försupne prästen Gösta Berling, som blir avsatt som präst, lägger sig för att dö, men räddas av majorskan och får husera hos henne gratis tillsammans med elva andra ”konstnärssjälar”, år efter år. Varje år dör en av dem… En svindlande läsning!

Få många fler tips via tisdagstrioanordnaren Ugglan&boken här. Bidra där gärna med en trio – om du vill!

17 reaktioner till “Tisdagstrion: Änglar & demoner

  1. Ja, sådant var nog en vanlig ingrediens i Lagerlöfs böcker. Inte läst någon av dem, men sett Gösta Berlings saga filmatiserade versionen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: