Tisdagstrion: Årstid i boktiteln

Ugglan&bokens tisdagstrio är denna vecka årstider i boktitlar. Jag har här hittat tre titlar innehållande orden vår, sommar och höst:

1. Våren (1914) av Sigrid Undset handlar om kärleksparet som förlorar sitt barn och glider isär. Undset fick Nobelpriset i litteratur 1928, skrev flera historiska romaner ( Kristin Lavransdotter 1920-1922)

2. Att överleva en sommar (2021) av Camilla Prell-Weichl handlar om en liten flicka som går ur askan in i elden; hon har det svårt hemma och placeras i en dysfunktionell fosterfamilj under sommaren. Jag läste Prell Weichls novellsamling Kedjereaktion (2019) som var mycket bra, så kan tänka mig att denna roman är välskriven.

3. Tysk höst (1947) är en samling Tysklands-reportage som Stig Dagerman kontinuerligt skrev för Expressen efter andra världskriget. Han rapporterade om livet för vanligt folk i ett sönderbombat Tyskland, vilket stillade tyskhatet i Sverige. Jag har enbart läst Dagermans romaner och noveller, så det vore därför intressant att läsa de artiklar som han skrev i sitt yrke som journalist. Reportagen var mycket uppskattade av läsarna 1946-1947.

23 reaktioner till “Tisdagstrion: Årstid i boktiteln

  1. Har faktiskt inte läst någon av dem. Undsets är jag osäker på om jag ens kände till. Dagermans funderade jag på ett tag, men så blev det en jag läst i stället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: