Tisdagstrion: Frukt och bär

Ugglan&bokens tisdagstrio var svår att få till denna gång och min trio är byggd på ren intuition – har inte läst någon av böckerna:

1. Det finns annan frukt än apelsiner (1985) av Jeanette Winterson handlar om författarinnans uppväxt som annorlunda. Jag har läst Frankisstein (2020) av Winterson och vet att hon är en skicklig författare; jag köper inte grisen i säcken.

2. Jag har aldrig läst något av Björn Ranelid men tycker att han är en frisk fläkt. Förbjuden frukt från ett fruset träd (2013) verkar vara en intressant uppväxtskildring i svensk 1900-talsmiljö.

3. Skillnaden mellan lingon och blåbär (2015) av Annah Ovesson är mitt wild card; ett helt nytt författarnamn för mig. Det handlar om en man i Norrland som startar flyktingförläggning med bärplockningsindustri som dold agenda. Boken lanseras som feelgood, vilket känns intressant att följa upp.

18 reaktioner till “Tisdagstrion: Frukt och bär

  1. Spännande trio. Alldeles nyss trodde jag att jag inte hade läst Wintersons bok men ju mer jag tänker på den så inser jag att jag har gjort det. Jag tyckte till och med att den var bra. Minnet alltså!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: