Tisdagstrion: MAJ

1. Margit Silbersteins tänkvärda självbiografi Förintelsens barn (2021) om att leva som barn och barnbarn till överlevande.

2. Adania Shiblis En oansenlig detalj (2021) handlar om en nutida palestinsk kvinnas besatthet av att reda ut ett krigsbrott som skedde 1949. Spännande när sanningen nystas upp men kvinnan utsätter sig för fara.

3. John Steinbecks Möss och människor (1937) är boken jag hatade som 14-åring, men som jag älskar som vuxen: Ett exempel på att vissa böcker behöver man växa i. Kanske var det en ful framsida eller kunde jag inte relatera till arbetare i USA på 1930-talet? Lennie är stark men har en kognitiv funktionsnedsättning, beskyddas av sin fysiskt svagare men smartare vän George. De två kompletterar varandra och håller ihop mot världen. En stark historia!

Fler boktips finns länkade på Ugglan&boken som håller i Tisdagstrion.

20 reaktioner till “Tisdagstrion: MAJ

 1. Möss och människor har jag läst, minns inte riktigt när men det var väldigt längesedan. Det kan ha varit i gymnasiet eller strax därefter. Jag gillade den i alla fall 🙂

  Gilla

  1. Jag har sett en film med en fantastisk John Malkovich i rollen som Lennie. Jag har för mig att Steinbeck först skrev en pjäs som han sedan omarbetade till en roman. Mycket dialog.

   Gilla

 2. Jag läste också Möss och människor när jag var 14 år, i skolan. Men jag älskade den 🙂 Skulle vilja läsa om den, men berörs illa av minnet av Lennys öde.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: