Tisdagstrion: Trafikljus (röd-gul-grön)

Ugglan&bokens tisdagstrio har idag tema trafikljus och jag bidrar med:

1. Incel (2021) av psykiatern Stefan Krakowski handlar om incels men även (för) mycket om författaren själv, varför han inte blivit en incel. Krakowski intervjuar incels och låter läsarna ta del av transkriptionerna. Jag hade dock förväntat mig mer djupgående intervjuer.

2. Catfight (2021) av Johanna Wester handlar om nidbilderna av kvinnor i grupp. Wester slår hål på myten om kvinnors usla samarbete, falska vänskap och även på min kvinnliga självbild – att jag och mina väninnor var undantaget som bekräftade regeln…Mycket läsvärd!

3. Detaljerna (2021) av Ia Genberg berättar om fyra viktiga personer (mor,vän, kärlekar) i en människas liv, var och en tilldelad ett kapitel. Relationerna är avslutade men personerna har lämnat kvar detaljer, som lever kvar inom huvudpersonen. Otroligt bra bok med 90-tals nostalgi som stannar kvar länge efteråt.

13 reaktioner till “Tisdagstrion: Trafikljus (röd-gul-grön)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: