Tisdagstrion: Tid i titeln

1. Einstein. Musens fantastiska resa i tid och rum (2021) av Torben Kuhlmann har jag bläddrat i – och blivit förtjust i både bild och text. Rekommenderas för åldern 6-9 år, men man kan ju prata om bilderna med yngre barn.

2. Råttan i pizzan. Folksägner i vår tid (2020) av Bengt af Klintberg är jag nyfiken på. Har klintbergarna bleknat under åren pga högtryck i fejknews? Första upplagan kom 1986 och då var jag fascinerad och lite besviken över att råttan i pizzan bara var en skröna.

3. I backspegeln. Min tid i Scania, Volkswagen och Wallenbergssfären (2019) av Leif Östling, en av Sveriges rikaste, som undrade ”Vad fan får jag för (skatte)pengarna?” (Uppdrag granskning, 2017) Jag gillar självbiografier; de är som sommarprat. I Östlings vill jag läsa hans förklaring till sitt uttalande om pengarna. Jag hoppas även på insyn i näringslivets dunkla vrår.

I Ugglan&bokens tisdagstrio finner du fler boktips på tema tid i titeln

13 reaktioner till “Tisdagstrion: Tid i titeln

  1. Här var det tid gånger tre. Råtta i pizzan känner jag till men har inte läst. Musboken ser ut att ha jättefina bilder. Vi hade en bok av Kuhlmann på Flygvapenmuseums bibliotek. Det lär nog ha varit Lindbergh. Den hade ju fantastiska bilder.

    Gillad av 1 person

  2. Råttan i pizzan minns jag som rolig. Läste den på den tiden sån fejk bara var en rolig grej och inte något allvarsamt och typ farligt. Så mycket förändrats till något helt annat i nutid, när man tänker tillbaka. Allt var roligare förr, ha ha. 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: