Tisdagstrion: Hetta

1. Bränn alla mina brev (2018) av Alex Schulman handlar om ett livslångt triangeldrama med början på 30-talet mellan Schulmans morfar författaren Sven Stolpe, dennes fru Karin/Schulmans mormor och författaren Olof Lagercrantz. Oerhört bra och tänkvärd bok; Schulman har indirekt påverkats av familjetraumat. Boken filmatiseras och filmen har biopremiär den 23 september i år.

2. Bränt barn (1948) av Stig Dagerman handlar om en ung man vars mor dött och hans far inleder en relation med en ny kvinna, som den unge mannen också fattar tycke för. Romanen är mycket bra; det bästa jag läst av Dagerman.

3. Dramat Brända tomten (1907) av August Strindberg är inte en juletragedi utan handlar om en man som återvänder till sitt barndomshem efter många år – och finner en nedbrunnen tomt. Människorna på platsen berättar om familjen som en gång bodde där. Finns som radioteater (80 minuter) https://sverigesradio.se/avsnitt/branda-tomten-av-august-strindberg

Fler boktips på tema hetta finner du på Ugglan&bokens tisdagstrio:

https://ugglanoboken.blogspot.com/2022/07/tisdagstrion-hetta-eller-andra-varma.html?m=1

17 reaktioner till “Tisdagstrion: Hetta

  1. Det var elegant! Trio i bränt. Bränn alla min brev har jag läst, Brända tomten inte. Och hur är det med Bränt barn? Har jag läst eller sett eller hört den? Tack för tipset om radioteatern.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: