Tisdagstrion: Bäst hittills under sommaren

Ugglan&boken efterlyser de bästa läsupplevelserna i sommar och här är mina:

1. Kvinnor som pratar (2022) av Miriam Toews om kvinnor som pratar om vad de ska göra när det uppdagats att de våldtagits av manliga församlingsmedlemmar om natten, sövda med hästbedövningsmedel. Ska de stanna eller lämna denna amishliknande församling? Svaret är inte självklart. Det är en gripande berättelse som baseras på en verklig händelse. Genom dialoger målar författaren fantastiska personporträtt.

2. Sarajevo. Minnen från en belägring (2020) av Jasenko Selimovic är en vittnesskildring av hur det var att leva i Sarajevo som det sköts på dag och natt 1992-1996 och som det inte gick att lämna utan ”rätt” pass. Jag lärde mig mycket om människor i krig, vad som händer med kärlek och vänskap – och om livet som återstår efter att ha överlevt. Skarpt och välskrivet!

3. Leons bok (2021) av Gabriel Franke Rodau är en Romeo och Julia men där hindret inte är familjefejd utan Förintelsen; för vissa överlevande blir det livsviktigt att föra det judiska släktet vidare. Leon är barn till överlevande och Anna är inte judinna, vilket sätter käppar i hjulet för en framtid tillsammans. En sorglig och bitterljuv kärlekshistoria.

Fler ”bäst hittills under sommaren” hittar du länkade på Ugglan&boken!

26 reaktioner till “Tisdagstrion: Bäst hittills under sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: