Tisdagstrion: Böcker jag ser fram emot att läsa

1. Om någon skulle komma förbi (2022) av Thomas Korsgaard har fått fina recensioner på bokbloggar och verkar jättebra. Det handlar om en 12-årig pojke som växer upp i en nutida dysfunktionell fattig bondefamilj i Danmark.

2. Babetta (2021) av Nina Wähä var många bokbloggares bästa läsupplevelse i sommar. Jag tilltalas av att det är två vänner sedan ungdomen som har utvecklats åt olika håll och den ena besöker den andra i hennes nya liv.

3. Passera (1929/2022) av Nella Larsen verkar också vara en bra bok som rekommenderas av många bloggare. Det handlar om två afroamerikanska kvinnor, som passerar som vita i ett segregerat USA och därmed har tillträde till miljöer för endast vita. Detta fungerar utmärkt fram tills att de två kvinnorna möts på ett hotell.

Många fler ”böcker-jag-ser-fram-emot-att-läsa” finns på Ugglan&bokens tisdagstrio!

18 reaktioner till “Tisdagstrion: Böcker jag ser fram emot att läsa

  1. Om någon skulle komma förbi är ju jättebra. Babettes har jag tvekat inför eftersom jag inte blev så förtjust i Testamente. Passera måste jag titta närmare på. Den verkar intressant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: