Tisdagstrion: Böcker av författare från tre intill varandra liggande länder

Till Ugglan&bokens tisdagstrio bidrar jag med böcker av författare från de tre grannländerna Frankrike, Schweiz och Italien:

1. Den franske författaren Michel Houellebecqs roman Serotonin (2019) handlar om en 46-årig man i livskris. Han lämnar sin sambo, söker upp sina ex – och gör även nya bekantskaper. Denna man kan tolkas som en metafor för den moderne (franske) mannen. Romanen är en intressant samhällsskildring med många fula ord (som man vänjer sig vid). Läsvärd!

2. Den schweiziska medborgaren Agota Kristof kom från Ungern som vuxen, lärde sig franska och skrev sina romaner på franska. I den självbiografiska Analfabeten (2004/2019) skriver hon om sin första tid i Schweiz som språk- och sammanhangslös, men även om barndomen och sin landsflykt. Läsvärda 52 sidor!

3. Den italienska författaren Claudia Durastantis roman Främlingar jag känner (2021) handlar om att växa upp med döva föräldrar som låtsas att de är hörande. Det är en annorlunda och dysfunktionell uppväxt – läs den!

Fler boktips finner du på Ugglan&boken!

22 reaktioner till “Tisdagstrion: Böcker av författare från tre intill varandra liggande länder

  1. Det måste vara förfärligt att växa upp med föräldrar som förnekar sin dövhet. Då riskerar barnet att inte få den hjälp att erövra språket som det behöver.

    Gilla

  2. Tänk att jag varken fått Houellebecq eller Kristof läst än! Båda väntar i hyllan. Durastanti tror jag att jag har nersparad i Storytelhyllan 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: