Tisdagstrion: Svart & vitt (på omslag)

1. Benny. Drevet, döden (2021) av teaterchefen Benny Fredrikssons presschef Lotta Fristorp, som satt på första parkett när han anklagades för mobbing på arbetsplatsen. Gripande att se det ur hennes perspektiv; ja Benny brukade köra över henne, men han var ingen demon som måste fördrivas utan en chans till bättring. En viktig berättelse.

2. Vår mamma Lill-Babs (2022) av hennes döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monika Svensson är en varm hyllning till mamman Lill-Babs som ofta var fysiskt frånvarande men ändå med mentalt i sina barns liv. De kände sig älskade och viktiga – det viktigaste. Tänkvärt om moderskap.

3. Min farfar var rasbiolog (2003) skriver Eva F Dahlgren. Hon berättar dels om hur farfar mätte hennes skalle på 50-talet, dels om hans rasdokumentationer land och rike från 30-talet och framåt. Bakgrunden till hans intresse framkommer mellan raderna… Sorgligt och tänkvärt om människosyn då och nu.

Fler tips finns på Ugglan&bokens tisdagstrio, där du även kan delge dina egna tips på tema svart&vitt.

14 reaktioner till “Tisdagstrion: Svart & vitt (på omslag)

  1. Farfar var rasbiolog har jag läst, liksom de följande två böckerna. Benny. Drevet, döden har jag på läslistan. Lillbabs tror jag att jag hoppar över.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: