Tisdagstrion: Fönster, dörrar

1. Ett nytt land utanför mitt fönster (2001) av Theodor Kallifatides handlar om att komma ny till Sverige och känna sig som en främling och samtidigt främmande för hemlandet Grekland. Tänkvärt om kulturell identitet.

2. Jag ritar en dörr på väggen med fingret (2020) är en diktsamling av den svenske förläggaren och författaren Gui Minhai. Dikterna skrevs i kinesiskt fängelse, där han sitter sedan sju år, dömd till 10 års fängelse. Jag tänker köpa hans diktsamling.

3. Dörren (1987) av Magda Szabo handlar om vänskapen mellan en författarinna och hennes hushållerska i Ungern under järnridån. Hushållerskan gör allt perfekt och kräver ingenting tillbaks – mer än att ingen ska sätta sin fot innanför dörren till hennes hem. Detta blir en lokal angelägenhet. Vad gömmer hon? Mycket läsvärd!

Fler boktips på tema Fönster, dörrar, portar & portaler finns på Ugglan&bokens tisdagstrio.

19 reaktioner till “Tisdagstrion: Fönster, dörrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: