Tisdagstrion: Boktitlar som börjar på samma bokstav

1. De oskiljaktiga (1954/2021) av Simone de Beauvoir är en självbiografisk berättelse om kvinnlig vänskap i Paris under 1900-talets första hälft. Zaza hade en fri barndom medan Andrée (Simone själv) var hårdare hållen. När barndomen är över stramar Zazas mor åt dotterns livsrum, vilket får allvarliga konsekvenser. En gripande och mycket läsvärd bok.

2. Det tomma hemmet (1965/2013) av Lidia Tjukovskaja är ett litet mirakel. Den skrevs under Stalins terrorvälde, gömdes, försvann och återfanns, gavs ut 1965. Den är självbiografisk, handlar om en Stalintrogen kvinna som börjar omvärdera efter att hennes lika Stalintrogne son fängslats på obestämd framtid. En mycket intressant bok; den liknar lite Kafkas Processen.

3. Den unge Walters lidanden (2022) av Augustin Erba handlar om en man med stark hälsoångest, vilket får konsekvenser för hans privata liv och karriär. Jag har lite svårt att relatera, men många uppskattar romanen som är full med dråpligheter och humor.

Fler boktips finns på Ugglan&boken!

16 reaktioner till “Tisdagstrion: Boktitlar som börjar på samma bokstav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: