Tisdagstrion: Negation i titeln

1. Det kommer inte alltid vara du (2022) av Petra Backström är en kärlekshistoria mellan jag (27-årig tjej) och du (gift tvåbarnsfar). Jag-berättaren vänder sig direkt till du:et. Gripande och tänkvärt. Kan vara den bok som berör mig mest i år.

2. Jag vill inte tjäna (2009) av Ola Larsmo handlar om en manlig gynekolog i 1880-talets Uppsala. Hans uppgift är att regelbundet undersöka stadens prostituerade och sända dem till kurhuset vid eventuell sjukdom, men han engagerar sig mer än så, hjälper dem med sådant som är olagligt. Mycket läsvärd, känns dokumentär.

3. NEJ sa lilla P (1998) av Inger och Lasse Sandberg handlar om Lilla P som var ett ovanligt envist barn: ” Hon sa bara nej, nej, nej till allting. Hon sa nej när hon skulle bada, och hon sa nej när hon skulle upp ur badet. Hon sa nej när hon skulle till dagis, och hon sa nej när hon skulle hem från dagis. Alla var så bekymrade. Vad ska vi göra med lilla P?” Men ibland är det bra att säga nej, t.ex när en främmande farbror vill visa sina kaninungar i källaren. Den bästa barnboken, så synd att den bara finns på bokloppis. Hoppas på en nyutgåva.

Fler tips på temat finns på Ugglan&boken. Dit kan du även länka egna tips!

22 reaktioner till “Tisdagstrion: Negation i titeln

  1. Har inte läst någon av böckerna men Ola Larsmo är jag intresserad av. Överhuvud taget vill jag läsa mer av honom. Jag har bara läst två och dem tyckte jag mycket om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: