Tisdagstrion: Skola & arbetsliv

Jag bidrar med tips på böcker vars huvudpersoner studerar på läkarlinjen/är praktiserande läkare:

1. Jag vet allt det här (2016) av Annika Paldanius handlar om ett tjejgäng läkarstudenter på Göteborgs universitet. En av dem blir deprimerad vilket skakar om dem alla; de trodde att de var oövervinnerliga. Boken känns självbiografisk (författaren är läkare som gått utbildningen i Göteborg).

2. Nästa! (2020) av Nina Lykke handlar om husläkaren Elin som har en äktenskaplig kris och flyttar in på sitt mottagningsrum. På dagarna lyssnar hon på patienternas i-landsproblem och på kvällarna pratar hon ut med sitt skelett Kalle. Dråpligt med mycket humor.

3. Doktor Glas (1905) av Hjalmar Söderberg handlar om en läkare som brukar hålla sig till lagen, men när prästens fru anförtror honom sina äktenskapsproblem gör han undantag. En riktigt bra dagboksroman! Den känns mycket modernare än sina 117 år.

Bidra med boktips du också! Gå in på Ugglan&boken och lämna en länk samt läs många fler boktips.

20 reaktioner till “Tisdagstrion: Skola & arbetsliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: