Tisdagstrion: Hobbyer och fritidssysselsättningar

Jag bidrar med hobbyer som katter, frimärken och styrketräning till Ugglan&bokens tisdagstrio:

1. Gubbe och katt. En kärlekshistoria (2012) av Nils Uddenberg handlar om honom själv och hans älskade katt. Innan den kom in i hans liv var han ingen djurmänniska, men katten gjorde honom till kattmänniska.

2. Om att samla frimärken (2004) av Håkan Lindquist handlar om vänskapen mellan Mattias och Samuel. När Samuel dör hittar Mattias hans brev som avslöjar hemligheter denne burit på hela sitt liv. Tänkvärt om att ”samla frimärken”.

3. Knäböj (2021) av tyngdlyftningstränaren Sara Martinsson handlar om kroppsbyggande kvinnor förr och nu. Intressant om hur synen på detta förändrats genom åren, även i modern tid.

Fler läsvärda böcker hittar du i Ugglan&bokens tisdagstrio, där du även kan lägga upp egna boktips på temat.

20 reaktioner till “Tisdagstrion: Hobbyer och fritidssysselsättningar

  1. Tre okända böcker för mig. Katt som hobby är något jag saknar, men jag är inte säker på att katten hade gillat att bli kallad hobby 😁

    Gilla

  2. Uddenberg har jag läst. när jag var liten samlade jag frimärken och jag vet att jag lärde mig mycket av det. nu har jag en massa frimärken varav en del troligen inte är så vanliga men jag vet inte längre hur frimärkssamlare beter sig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: