Tisdagstrion: JUL

1. Happy Jankells bok Livlina (2020) handlar om en ung hypokondrisk Stockholmstjej som dejtar på Tinder och kämpar med sin dåliga självkänsla. Det blir stundtals sorgligt, stundtals komiskt – lite som Bridget Jones dagbok. Rekommenderar den varmt som julklapp till en ung person i dagens Sverige. Igenkänning väntas.

2. Linn Ullmans Flicka,1983 (2022) handlar om författarinnan själv som år 1983 är 16 år och har ett förhållande med en mycket äldre man. Fyrtio år senare minns hon tillbaka på händelsen. Minnesfragmenten kommer stötvis och icke-kronologiskt – en gripande berättelse.

3. Mian Lodalen skriver om förbjuden kärlek i Lisa och Lilly. En sann kärlekshistoria (2020). Två unga kvinnor i början av 1900-talet älskar varandra, vilket får katastrofala följder för dem. Lisa och Lilly fanns i verkligheten och berättelsen om dem griper tag i mig.

Det var mitt bidrag till Ugglan&bokens tisdagstrio! Läs fler tips och ge egna tips här.

12 reaktioner till “Tisdagstrion: JUL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: