Tisdagstrion: Systrar

1.Systern från havet (2015) av Ulf Stark och Stina Wirsén handlar om ett krigsbarn som hamnar hos en familj med ett barn som är negativ till sin nya syster. Men med tiden växer en vänskap fram mellan dem. Vackra bilder och text – vackert om vänskap!

2. I Var är min syster? (2007) av Sven Nordqvist får läsaren hjälpa muspojken att leta efter sin försvunna syster, som gömmer sig någonstans på de detaljerade fantasifulla bilderna. Underhållande för de minsta! Har ett vältummat exemplar.

3. Allrakäraste syster (1973) av Astrid Lindgren och Hans Arnold är en stark barndomsläsupplevelse som följt mig genom livet och blivit min sinnebild för systrar: Barbro har en hemlig tvillingsyster i en annan värld som hon hälsar på via ett hål under rosenbusken i trädgården… Berättelsen ackompanjeras av drömska vackra bilder.

Fler boktips på tema systrar finns på Ugglan&boken, där du även kan lämna egna tips!

20 reaktioner till “Tisdagstrion: Systrar

    1. Det är inte författarnas kändaste verk precis. Sven Nordqvist ligger bakom Pettson och Findus och Ulf Nilsson har skrivit Lillasyster kanin…Stina Wirsén har illustrerat Rut och Knut mfl.

      Gilla

  1. Jag har en sådan story om Allrakäraste syster där de skulle spela in en film när jag var barn och de lånade en albinohäst från stallet jag red på. De funderade på om jag skulle rida hästen men valde istället att använda jockeys med peruker. Så här snart 40 år senare googlar jag för första gången på filmen och ser att de inte alls har den hästen i filmen. Drömde jag alltihop eller var de bara runt och letade i olika stall? Det får jag nog aldrig veta! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: