Törst (2021) av Kristoffer Triumf

Kristoffer skulle skriva en fiktiv roman, men ger istället ut dagboken som han skrev parallellt med romanen. Dagboksanteckningarna handlar om kampen att bli herre över sitt drickande som han förlorat kontrollen över:

”Jag kan för mitt liv inte komma ihåg hur jag kom hem. Kollar bankappen och ser att jag ätit på Max och åkt taxi, före tio i går kväll. Gjorde jag bort mig? Ångesten greppar tag i mig. Det finns en kväll om året man inte gör bort sig och det är när hela kultureliten samlas på Manilla. Fan, det var något med Jan Helin också. Alex Schulman?”

Det är tragikomiskt när Kristoffer försöker reda ut sina minnesluckor (jag skrattar tårar!) men det får mig också att fundera över mina egna alkoholvanor.

Sommaren 2020 börjar Kristoffer knapra alkoholsugsdämpande Naltronexon – för kärlekens skull; hans flickvän har ställt ultimatum. Den pågående pandemin ger honom vind i seglen; det är färre fester – färre risksituationer, men alla risker är inte eliminerade och det tas återfall. Ofta faller han på målsnöret (han håller sig i skinnet fram till tolvslaget, men sedan…).

2020:s dagboksanteckningar varvas med gamla från 1985 till 2019. Det är intressant att följa Kristoffer genom barn- och vilda ungdomsår in i vuxenheten (som mångsidig mångsysslare – journalist, copywriter, komiker, podcast Värvet, programledare i Primetime). I backspegeln kan konstateras att han skärpt till sig sedan ungdomen, men inte tillräckligt.

Läs Törst! En välskriven dagboksroman om att ta tag i sina problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: