Tisdagstrion: Kräldjur

Jag bidrar med kräldjur på bokomslag till Ugglan&bokens tisdagstrio:

1. Medusas skratt (1975) av Hélène Cixous är ett feministiskt manifest där hon uppmanar kvinnor att uppfinna språket på nytt genom att skriva om de kroppsliga tabubelagda erfarenheterna. Jag rekommenderar också hennes diktsamling Inuti (1969).

2. Kärleksflykter (2001) av Bernhard Schlink (författaren till Högläsaren) är en novellsamling på tema flykten från/till kärleken som får avgörande betydelse för huvudpersonernas liv. Schlink kommer i vissa noveller in på Förintelsen, delningen- och återföreningen av Tyskland. Mycket tänkvärda och läsvärda texter.

3. Ormen (1945) är Stig Dagermans debutroman och handlar om två personer som har ångest över vad de gjort (knuffat sin mor av tåget/en tjej ned i en brunn). På en militärförläggning går en orm lös och skapar sömnlösa nätter för militärerna…

Läs fler boktips och ge boktips på Ugglan&bokens tisdagstrio!

18 reaktioner till “Tisdagstrion: Kräldjur

  1. det var en elegant trio! tycker att Hélène Cixous är ganska svår. Dagerman känner jag förstås till men har aldrig fastnat för. Högläsaren har jag läst och sett, men inte Kärleksflykter

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: