Tisdagstrion: Påsk

1. Barabbas (1950) av Pär Lagerkvist handlar om den dödsdömde rövaren Barabbas som blir benådad och Jesus korsfästs i hans ställe. I resten av livet känner Barabbas skuld för detta, vilket kommer påverka hans livsval. En riktigt bra roman!

2. Påsk (1900) är en teaterpjäs av August Strindberg. En far sitter i fängelse för förskingring och en fordringsman ska komma hem till familjen och göra utmätning. Dramat utspelar sig under påsken. Se det här.

3. ”Påskkäringen” (Ett barns memoarer, 1930) av Selma Lagerlöf är författarinnans barndomsminne från Mårbacka: En påskkäring har störtat på bakgården, vilket är regisserat och iscensatt av tjänstefolket för Selmas och hennes syskons skull. Barnen i sin tur spelar överraskade och det blir ”improvisationsteater” av det hela.

”Påskkäringen” är en berättelse med mycket humor, värme och påskstämning i klass med Astrid Lindgrens Madicken. Hoppas att en illustratör tar sig an berättelsen och gör den till bilderbok!

Fler påsk-tips finner du hos Tisdagstrions anordnare Ugglan&boken!

15 reaktioner till “Tisdagstrion: Påsk

  1. Vad många som har med Barabbas i dag! Det känns ju ändå ganska bra för då har jag åtminstone läst en bok 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: