Tisdagstrion: Bok av författare från ett land på bokstaven S

Här kommer fantastiska böcker från författare födda i Sydafrika, Storbritannien och Somalia:

1. Onåd (1999) av J.M Coetzee från Sydafrika handlar om den vite universitetsläraren som utnyttjar en av sina studenter sexuellt, hamnar i onåd när det uppdagas. Han flyr till sin dotter på den sydafrikanska landsbygden, där vita bönder har hamnat i onåd efter avskaffandet av apartheid.

2. Samling (2022) av Natasha Brown från Storbritannien handlar om en ung brittisk svart kvinna som träffar sin vite brittiske pojkväns rika familj och släkt på hans mammas födelsedagsfest. Kvinnan känner sig utanför och förminskad i sällskapet, vilket påverkar parets relation.

3. Dina händer var fulla av liv (2020) är skriven av Suad Ali, som är född i Somalia och uppvuxen i Sverige. Boken handlar om en somalisk kvinnas uppväxt i Somalia, flykt till Sverige, hur hennes liv blev i Sandviken och hur det är att återvända till Somalia efter många år.

Få och ge tips på Ugglan&bokens tisdagstrio!

20 reaktioner till “Tisdagstrion: Bok av författare från ett land på bokstaven S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: