Tisdagstrion: Resor

1. Malma station (2022) av Alex Schulman visade sig vara riktigt läsvärd, börjar med att en ensamstående pappa och hans dotter åker tåg till Malma station i ett angeläget ärende. En gång fanns en mamma och en syster vid deras sida.

2. Allt jag fått lära mig (2019) av Tara Westover handlar om att växa upp i en mormonfamilj på 1990-2000-talet i USA och sedan flytta ensam till en annan stad för att studera. Det huvudpersonen fick lära sig som hemskolad gäller inte i universitetsmiljön hon kommer till och kulturkrockar uppstår. Hon gör en resa både bokstavligt och bildligt.

3. The Beach (1996) av Alex Garland handlar om en backpacker i Thailand som kommer över en karta till en undangömd paradisö, som han söker upp och finner annorlunda än han tänkt sig. Jag läste boken när den kom ut och blev helt begeistrad. Undrar vad jag skulle tycka idag.

Få fler tips hos tisdagstrioanordnaren Ugglan&boken!

18 reaktioner till “Tisdagstrion: Resor

  1. Westover har jag läst och gillat. The Beach känner jag väl igen men har inte läst. Schulman har jag läst en del annat av. gillade böckerna om föräldrarna. i övrigt är jag skeptisk

    Gilla

    1. Jag tror att jag föll för äventyret med start på ”Khao san Road” dit många i min ålder åkte på den tiden. Det är en skruvad reseskildring, som mynnar ut i ett Flugornas herre. Tror mig minnas att filmens handling troget följer bokens.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: