Tisdagstrion: Blått

Jag tolkar Ugglan&bokens tema som bra böcker i blått:

1. Allt detta tillhör mig (2002) av Petra Hůlová handlar om flera generationer starka kvinnor i Mongoliet. Jag har inte läst en roman som utspelas i Mongoliet tidigare, men nu känns det som att jag har varit där.

2. Barnet jag aldrig (2020) av Jenny Danielsson är ett triangeldrama mellan en kvinna och två män som aldrig behövt ske om inte behovet av barn, att ge trygghet till ett barn och i förlängningen till det lilla barnet inom kvinnan själv hade funnits.

3. Noveller (2021) av Tessa Hadley är tänkvärda relationsdramer på tema skuld, skam och karma; Hur gömda/glömda dina handlingar än är kommer de, som styrda av en naturlag, till slut upp igen.

27 reaktioner till “Tisdagstrion: Blått

    1. Hulova skrev Allt detta tillhör mig” när hon var 23 år, men det känns som en gammal uv vid pennan.”En plastig trea” började jag på men kom av mig. Kanske för att jag omedvetet ville ha en fortsättning på Allt detta tillhör mig. Ska nog återuppta En plastig trea

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: