Tisdagstrion: Tunna böcker

Här kommer jag med bra kortromaner till Ugglan&bokens tema Tunna böcker:

1. 144 sidor feel good i Det tredje ljuset Små ting som dessa (2021) av Claire Keegan. Bästa julklappen! Det utspelar sig i irländsk lantlig miljö i modern tid, men känns som i Charles Dickens-tid: Huvudpersonerna är fattiga och utsatta, men tas om hand av vänliga själar – därav feel good. En vanvårdad flicka läker hos sin fosterfamilj i Det tredje ljuset och en gravid ogift hemhjälp får stanna hos familjen hon arbetar hos i Små ting som dessa.

2. 90 sidor förnekelse i Harvey (2021) av Emma Cline. Filmproducenten Harvey väntar på att bli frikänd från sexualbrott, få tillbaka sitt liv och sin ära. Han tänker segervisst tillbaka på rättegången där de kvinnliga målsägarna enfaldigt besvarade advokatens frågor. Han minns händelserna bakom de påstådda brotten och känner sig inte det minsta skyldig; de var vuxna kvinnor allihop.

3. 75 sidor besatthet i Sinnenas tid (1993) av Annie Ernaux. En kvinna lever enbart för mötena med sin gifte älskare. Det övriga livet står på paus och förfaller. Varje gång han går vet hon inte om han ska komma tillbaka. Existentiellt drama.

30 reaktioner till “Tisdagstrion: Tunna böcker

    1. Nja… det är väldigt mycket Harvey som i Hollywood-Harvey 🙂 Det är Clines specialitet att skriva fiktivt om verkliga händelser. (När hon inte har en verklig händelse i grunden för sitt berättande tycker jag att hon kan flyta ut.)

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: