Tisdagstrion: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Jag antar Ugglan&bokens utmaning om tre böcker som jag ser fram emot att läsa i höst:

Mamma är bara lite trött” fick jag låna av en vän. Undrar om det finns en underliggande mening? Det känns som ord jag uttalat högt ett par gånger i mitt liv så jag förväntar mig igenkänning – och kanske få skratta.
Denna bok har också satts i min hand. Jag gillar framsidan. Känns som ett kodakmoment från min barndom, innan cykelhjälmarnas tid. Skolan ska på cykelutflykt och vi barn går på rad innan vi får klartecken av fröken att kliva upp på sadeln och cykla till badhuset. (Håll avstånd. Bromsa! Ut med armen allihop, nu svänger vi) Författaren växte upp på 70-80-talet precis som jag och jag längtar efter nostalgi.

Dottern (2020) handlar om dottern till Ragnar, huvudpersonen i Sveas son (2018) som är en roman jag tyckte mycket om. Ser framemot att inte vara kontaktbar en lördag och sluka den!
Var fascinerad av författarens Se på oss nu (2019) om en medelålders man, som inleder en relation med en nybliven mamma, som han hjälpt med amningen på ett bröllop (!). Jag förväntar mig något lika intensivt i denna roman: Bli snäll igen ( 2020) handlar om en medelålders man som bestämmer sig för att vara singel efter 40 år i förhållanden. Hoppas jag inte blir besviken. Den som återvänder finner sällan äventyret… vi får väl se.

21 reaktioner till “Tisdagstrion: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

  1. Beischer och Andersson har jag läst en bok vardera av, men inte dessa. Gulliksen har jag en i hyllan, en annan, men den har jag inte heller läst. Kanske jag skulle våga mig på den då.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: